Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper macinat
  • 2 linguri sos de soia
  • un pahar vin alb sec
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • Pentru legume
  • 400 g legume Bonduelle congelate
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 50 ml vin alb
  • Pentru sos
  • 50 g unt
  • 200 g smantana grasa
  • 10 ml vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura cu capere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb macinat

Mod de preparare

Ungen rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.

Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.

Dam tava la cuptor ,la 180 grade si lasam circa o ora si jumatate ,timp in care stropim carnea cu sosul din tava.Astfel rata se va rumeni frumos.

Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita scoatem tava din cuptor iar carnea o asezam pe un platou.

In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.

Decongelam legumele.

Intr-o tigaie incingem uleiul,punem legumele si le lasam la sotat 2-3 min dupa care adaugam vinul si condimentam cu sare si piper.Lasam pana ce vinul se evapora si apoi le scoatem intr-un bol.

Urmeaza prepararea sosului..................intr-o tigaie punem untul la topit,adaugam smantana si lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul,zeama de lamaie si caperele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa dea in cateva clocote pana ce se evapora vinul.

Cand totul este gata putem servi carnea alaturi de legumele sotate si de sos.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise