- intr-o cratita se toarna apa, se pune sarea, jumatatile de lamie, boabele de chiper, frunzele de dafin, patrunjelul, cimbrul, mierea, usturoiul. Se pun toate la foc si se lasa pina dau aproape in fiert, dupa care se stinge focul si se lasa sa se raceasca complet.
- se spala puil bine de dinafara si pe dinauntru, se taie de la piept in jumatate in jos si se desface, se pune pe masa se se preseaza putin pentru a deveni plat.
- se pune puiul in salamura racita de tot si se lasa la marinat intre 6-8 ore, dar nu mai mult ca va deveni foarte sarat. Dupa 6-8 ore se scoate din salamura si se clateste in apa pentru a spala de sarea de la suprafata.
- intr-o farfurie se amesteca faina, paprica dulce si cea iute.
- se pune puil cu partea deschisa in jos si se toarna putin yougurt pe el si se unge, freaca bine, dupa care se presoara cu amestecatura de faina si paprica si se freca,masajeaza bine. Se pune in tigaie in uleiul destul de bine infierbintat, cu partea pe care sa uns cu yogurt si faina in ulei, cu minile se preseaza din cind in cind ca sa va asigurati ca sa prajit bine peste tot(va lua circa 10-15 minute). Inainte de a se praji pe cealalta parte se unge cu yogurt si se presoara cu amestecul de faina, dupa care se freaca, masajeaza bine, se intoarece si se prajeste la fel ca si cum am procedat de la inceput. Dupa 10-15 min se ea de pe foc si se pune intr-o tava si se pune in rola la temperatura 200 grade celsius, timp de 30-45 minute, depinde de marimea puiului.
Se serveste cu salata, va urez pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise