Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 4 cartofi albi mari
  • 30 g unt
  • patrunjel verde
  • o crenguta rozmarin proaspat
  • 1 lingura condimente pui
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • ulei
  • - pentru sos :
  • 3-4 nuci( miezul)
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • nucsoara
  • 50 g cascaval ras
  • 60 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de seara pina dimineata. Daca nu apucati sa le lasati atata timp, lasati-le macar o ora la rece, acoperite.

Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem felii mai grosute cam de 6-7 mm si le punem la fiert in apa cu sare, 7-10 minute, nu mai mult,ca se sfarma, rasturnam apoi apa de pe ele si le lasam putin sa se raceasca, atata incat sa putem pune mana pe ele.

Punem grill-ul la incins( poate sa fie si de fonta sau din care aveti acasa) si prajim pulpele de pui, pe ambele parti, pina se rumenesc.

Miezul de nuca il prajim putin in tigaie ,fara grasime, dar avem grija sa nu se arda, apoi il scoatem din tigaie, inlaturam coaja( pielita) si il maruntim apasand cu latul unui cutit , pe miez.

Pregatim sosul topind untul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam, dar avem grija sa nu isi schimbe faina culoarea, invartim repede adaugand laptele putin cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase.

Punem nuca sfaramata, cascavalul ras, nucsoara, sare si piper.

Gustam si mai asezonam daca este cazul, stingem focul si apoi adaugam zeama de lamaie ,dupa gust.

Ungem o tava care se poate introduce in cuptor, cu unt si punem cartofii fierti de jumatate, presaram frunzulite de rozmarin si mai punem putin unt deasupra.

Asezam deasupra lor pulpele de pui coapte, patrunjel verde tocat si dam la cuptor sa se rumeneasca cam 20-30 de minute pina sunt gata si cartofii.

Daca este nevoie mai adaugam putin unt sau ulei, in tava, sa se rumeneasca si cartofii.

Servim friptura alaturi de cartofi si sosul de nuci, punem prima data cartofii, friptura si sosul deasupra. Daca doriti se poate servi si o salata verde alaturi.

Veti fi incantati de gustul acestei minunate fripturi...

Pofta mare sa aveti !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise