Berea da un gust nemaipomenit fripturilor. Incercati si veti fi placut surprinsi.
Spalati si feliati carnea apoi asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati legumele si taiati-le bastonase, apoi asezati-le langa carne. Decorati cu cateva boabe de mazare si feliute de ardei rosu.
Ungeti carnea cu ketchup, turnati berea, uleiul (nu si cel de masline) si o lingura de otet, adaugati 2 lingurite de zahar, foile de dafin, pudrati cu sare, piper, cimbru, adaugati 1/2 litru de apa si dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 1 ora si 30 minute. Din cand in cand verificati sa nu se arda, eventual micsorati focul si completati zeama cu putina bere sau apa. Mai stropiti carnea cu sosul din tava.
Intre timp curatati cepele, taiatile rondele si puneti-le la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline, mierea, otet rosu, boia iute si dulce. Adaugati putina apa si lasati pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii.
Puneti mazarea la calit in unt, adaugati 50-60 ml apa, sare si piper, zaharul ramas, mararul tocat si lasati-o la foc mic 10-15 minute pana scade zeama. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
Verificati cat de moale este carnea, daca mai trebuie lasati-o la rumenit inca 10-15 minute. Scoateti tava din cuptor.
Asezati pe farfurii felii de carne, legume din tava, cate o lingura de boabe de mazare, putin sos de la carne si ceapa si inele de ceapa glasata. Decorati cu feliute si fasii de castraveti acri, gogosari, peperoni.
Este o friptura picanta, gustoasa si aspectuoasa. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise