M-am gândit să pregătesc o friptură în oala de pământ pe care o folosesc de obicei pentru sarmale.
Drept pentru care: am tăiat felii groase cam de un deget carnea,am sărat-o şi am pipărat-o,am tăiat rondele prazul şi morcovii,felii subţiri usturoiul.
Am uns cu o linguriţă de ulei vasul şi am aşezat în straturi: carnea,morcovii,prazul,usturoiul,ultimul strat fiind de legume.
Am adăugat un pahar de apă şi unul de vin roşu.
Am pus capacul şi am dat oala la cupător la foc mediu cca.1 oră şi jumătate.
Când carnea era moale,am pus o conservă de roşii tăiate peste carne şi am mai dat la cuptor cca.15 min.
A ieşit...o buuunătate!
Bon appetit!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise