Friptura de porc cu vinete si cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi,
  • 1 vanata,
  • 1 crenguta de rozmarin,
  • 5 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita cimbru uscat,
  • 2 rosii,
  • 4 fripturi,
  • 1 lingura de nuci taiate.

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si se taie marunt. 2. Se prajesc vinetele in 3 linguri de untdelemn incins, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa care se scot din tigaie. In locul lor, se pun cartofii si rozmarinul si se prajesc, amestecand intruna. Se adauga rosiile, taiate marunt, si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute (cu capac). Se sareaza, se pipereaza. 3. Se spala carnea, se zvanta si se prajeste in untdelemnul ramas, circa 5 minute. Cand e aproape gata, se adauga nucile taiate si se lasa si ele sa se prajeasca usor. Friptura se serveste cu garnitura de vinete si cartofi cu rosii. Deasupra se presara rozmarin.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise