Friptura de porc cu sos de alune

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de file de porc
  • 1/2 litru de lapte
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 100 gr alune de padure maruntite grosolan
  • 1 ceapa mica taiata fin
  • 1 lingura amidon de cartofi
  • rozmarin
  • salvia
  • sare si piper
  • ulei de masline sau unt

Mod de preparare

Ceapa se caleste in unt sau ulei la foc domol si dupa adaugati ierburile aromatice.Carnea o adaugati si o rumeniti usor pe toate partile, fara sa o intepati caci iese sucul ,cu 2 linguri de lemn.Varsati vinul si lasati sa se evaporeze dupa care varsati laptele caldut si lasati sa coaca pana scade lichidul la jumatate la foc mic.Condimentati dupa gust cu sare si piper.Cand carnea e gata o scoateti si o lasati sa se raceasca.La sos ii adaugati amidonul si lasati sa se ingroase dupa care puneti alunele.Carnea o taiati felii si o puneti din nou sa se incalzeasca in sos in momentul servirii.Sosul il puteti lasa asa sau il puteti mixa cu mixerul de imersione.Mie imi place sa simt alunele si il las asa.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise