Friptura de miel cu salata de cartofi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de miel (pulpe, coaste, etc.)
  • ulei de masline
  • ceapa, usturoi
  • rosii
  • ardei
  • cimbru, oregano, leustean (verde sau uscat), patrunjel verde
  • sare, piper, magheran, busuioc
  • cartofi
  • masline
  • otet
  • ceapa rosie sau verde
  • vin rosu

Mod de preparare

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de miel, acestea vor fi umplute cu catei de usturoi taiati in 2-3 parti, cu ceapa taiata marunt. Se acopera carnea si se lasa la macerat.

A doua zi (la pranz), asezam carnea in tava, il stropim cu putin ulei. Taiem legumele (rosii, ardei, ceapa), le vom pune peste carne si pe langa carne. Mai adaugam putina apa si dam tava la cuptor(aproximativ 1+1/2 ora. Din cand in cand intoarcem carnea. Spre final stropim din belsug carnea cu un vin rosu demisec.

Friptura de miel se poate servi cu o salata acrisoara de cartofi.

Fierbem cartofii in coaja. Cand sau mai racit ii taiem cuburi si punem deasupra: ulei de masline, sare, piper, masline (kalamata sau masline negre), otet, putina apa ceapa rosie sau verde.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise