Curatam ceapa si usturoiul.
Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent.
Ardeii grasi colorati ii taiem fasii.
Pulpa de miel o taiem in portii si o condimentam bine pe toate partile, apoi o punem in vas, peste ceapa.
Asezam apoi, fasiile de ardei colorat si rozmarinul maruntit peste pulpele de miel.
Rasturnam vinul in vas si adaugam apa pina la nivelul carnii. Stropim cu putin ulei deasupra.
Dam vasul la cuptor, la 160 de grade C si lasam sa se rumeneasca friptura.
Din cand in cand, udam friptura cu sosul din tava.
Dupa o ora, intoarcem friptura sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Intre timp, curatam cartofii noi si intregi, ii fierbem 10 minute, in apa cu sare, apoi scurgem apa de pe ei.
Intr-o tigaie nonaderenta, topim unt, punem cartofii si frunzulite de rozmarin maruntite.
Lasam sa se rumeneasca cartofii bine, pe toate partile.
Pentru sosul de menta, maruntim frunzele proaspete cat de fin putem, intr-un mojar, apoi infierbantam 50 ml apa, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam de pe foc si completam cu otetul si menta tocata. Amestecam si, dupa gust, ajustam ingrediente.
Pregatim sosul doar inainte de servire, dureaza doar 5 minute, pentru ca aduce o nota de prospetime intregului preparat.
Putem servi sosul separat, intr-o sosiera sau rasfirat pe pulpa de miel.
Servim friptura alaturi de cartofii rumeniti, sosul de menta, eventual o salata de ardei kapia copti.
Pofta mare sa aveti!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise