Friptura de Mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piept de pui
  • Mar golden
  • Busuioc verde
  • Piper
  • Oregano
  • Ulei de masline
  • Smantana
  • Boia sau Ardei iute praf (foarte picant)

Mod de preparare

Intr-o cratita de teflon se pune pieptul de pui dupa ce a fost putin batut, ca la snitel. Dupa putin timp, se pune un pahar mic de apa. Dupa prima evaporare, se pune putin ulei de masline, piper boabe, si oregano peste bucatile de carne. Se lasa cam 30 de secunde, apoi se pune iar un pahar cu apa. Dupa evaporare se adauga boia sau chilli peste friptura si sare. Se intorc, si se repeta procedeul cu apa. Se va face intoarce friptura de cate ori e nevoie, adaugand si pe o parte si pe alta oregano, si boia sau piper si sare.

Dupa ce se finalizeaza acest proces,se pune in aceeasi cratita un mar feliat. Se tin cateva secunde, cu putina apa, cat sa se inmoaie( atunci cand arunci apa, ca la carne, marul se coace foarte repede).

Langa friptura, se pune marul, se adauga o lingurita de smantana, busuiocul tocat marunt si putin oregano. De obicei, pentru fiecare portie se foloseste un mar. Jumatate va fi taiat pentru calire, iar jumatate se mananca dupa terminarea fripturii. Sa imi ziceti cum vi se pare. Nu are un gust tocmai romanesc. Toate cele bune.

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise