1.Se curata cepele si se toaca marunt.
2.Se curata marul si para de coaja si seminte si se taie cubulete.
3.6 caise uscate se taie in bucati, iar prunele in doua.
4.Se taie ficatul curcanului in bucati.
5.Intr-un bol, se pun toate ingredientele de mai sus,se adauga castanele fierte si mixate, ,maghiranul, oregano, ierburile din Provence, se sareaza si se pipereaza.
6.Se umple curcanul cu acesta compozitie, se coase, se prind pulpele si aripile cu ata, apoi se unge in exterior cu ulei de arahide si unt si se pune intr-o punga magica Knorr.Se aseaza pe o tava si se coace la cuptor 2h. si 20 minute.
7.Se prepara supa de migdale:se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se rumenesc feliile de sunca afumata.
2.Se varsa supa de pui intr-o cratita ,se adauga migdalele curatate si feliile de sunca afumata, rumenite.Se lasa sa dea un clocot, apoi ,pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se adauga smantana ,se amesteca bine si se mai fierbe inca 10 minute.Se pipereaza.
3.Se toarna supa in blender si se mixeaza.Se repune compozitia in cratita si se pastreaza la cald.
4.Cu 20 minute inainte de a se termina friptura de curcan ,se topeste untul intr-o tigaie ,se adauga fructele ramase,semintele de pin si maslinele taiate bucati,precum si zaharul pudra.
5.Se scoate curcanul din cuptor, apoi din punga , se presara cu migdale feliate si se serveste cu fructele caramelizate,cu supa de migdale, servita in boluri si cu un vin alb sec.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise