Curcanul ne place foarte mult, nu are colesterol si il prepar cu placere in multe feluri.
Ungeti pulpa cu uleiul de masline si condimentati-o bine pe ambele parti, apoi lasati-o sa stea 15-20 minute, cu condimentele (ideal ar fi sa stea de seara pana a doua zi). Puneti untul la topit intr-o cratita mai intinsa, prajiti pulpa la foc mic cateva minute pe fiecare parte, pana devine maronie, avand grija sa turnati peste ea si baitzul ramas.
Adaugati un pahar de apa calda, vinul, morcovul curatat si taiat felii mai groase, usturoiul, ardeiul taiat fasiute subtiri, rosiile feliate, marul necuratat de coaja si crestat radial, dafin, sare, piper, verdeata si puteti sa mai condimentati, dupa gust.
Acoperiti cratita cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ o ora. Scoateti friptura din cuptor, ridicati cu grija folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte (daca a scazut prea mult sosul, mai puneti putina apa calda), adaugati si cartofii, acoperiti din nou cu folia si dati la cuptor inca o ora.
Indepartati folia, mai lasati friptura in cuptor inca 25-30 minute si este gata. Scoateti pe platou pulpa, taiati-o felii mai grosute si asezati langa ea legumele si marul din tava. Mai turnati deasupra putin sos din tava si decorati cu verdeata si feliute de usturoi.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise