Friptura de carne cu bostan si pesto

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de carne ca pentru gulas taiat cuburi de2*2
  • 250 gr de bostan taiat cuburi 2*2
  • 1pahar de praj taiat felii
  • 2 bastoane de scortisoara
  • 2 stele de anis
  • 2 catei de usturoi
  • 2 pahare de supa de pasare
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper macinat proaspat.
  • ptr pesto
  • 1/2 pahar de frunze de busuioc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3linguri boabe de pin prajite
  • putin suc de lamaie
  • putina sare

Mod de preparare

Intr-o cratita adinca si cu fund dublu se incalzeste uleiul.

Bucatile de carne se sareaza si pipereaza si se prajesc in uleiul fierbinte citeva minute amestecind des ca carnea sa nu se prinda de oala.Se adauga la carne prajul si usturoiul,si dupa aceea bastoanele de scortisoara si anis se amesteca mereu dupa care se adauga supa se aduce in stare de fierbere si se face foc mic si se lasa sa fiarba acoperit o ora pina carnea e aproape moale.

Intr-e timp se pregateste pesto la blender sau intr-un bol de macerat adaugind treptat uleiul.

Dupa o ora ce carnea fierbe se adauga cuburile de bostan si se mai fierbe inca zece minute ca bostanul sa se moaie dar nu sa se sfarime.Se imparte in portii si stropeste cu o lingura de pesto pe deasupra.Combinatia dintre pesto si mirodeniile din carne face ca friptura sa aiba un gust deosebit.Iese minunat si cine doreste poate servi si cu orez alb fiert in apa.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise