Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si sare). Legumele se taie cuburi mai mari. Carnea si legumele se insira pe betele de frigarui, alternand tipurile de carne cu feliile de legume. Frigaruile se pun pe gratarul incins, uns cu grasime, si se frig timp de 8-10 minute pana cand carnea se patrunde complet. In timpul frigerii, se intorc pe toate partile.
Legumele pentru sos, precum si cele ramase de la frigarui, se taie bucati si se calesc cu putin ulei la cuptor. Cand legumele s-au inmuiat, intr-un colt al tavii se caramelizeaza o lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu legumele. Peste legume se toarna rosiile maruntite, sucul de rosii, apa si un pic de vin rosu - stiu, vinul nu era in reteta, dar eu nu am rezistat tentatiei :D. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 minute, apoi se adauga frigaruile si se completeaza cu apa (sau vin :D) daca sosul este prea gros. Se mai tine la cuptor inca 20 minute.
Se lasa sa rasufle un pic, apoi se serveste o portie zdravana decorata cu patrunjel sau arpagic uscat. Neaparat cu o bere langa!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul TheGreenFoot.blogspot.com.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise