1. Se spala carnea, se usuca prin stergere si se taie in 12 cuburi. Se curata usturoiul si se piseaza intr-un vas. Se adauga 4 linguri de ulei, sucul de lamaie si praful de curry si se amesteca bine. In aceasta marinata se pune carnea, se acopera si se lasa timp de 1 ora.
2. Se curata morcovul, se taie in rondele, se fierbe in apa cu saretimp de 3 minute, iar apoi se scurge. Se taie ardeii in doua, se indeparteaza cotorul si peretii interiori si se spala, iar apoi se taie in cubulete, asemanator carnii. Se curata ceapa si se taie in opt.
3. Se scot cuburile de carne din marinata (dupa 1 ora)si se scurg. Fiecare bucata se inveleste in 1/2 felie de slanina. Pe fiecare frigaruie se pun cate trei bucatele de carne, alternativ cu bucatile de legume si se condimenteaza cu sare si piper.
4. Se prajesc frigaruile in restul de ulei timp de 8-10 minute, pana se face carnea, timp in care se invart si se ung cu restul de marinata. Se serveste cu orez si sos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise