Frigărui de ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucată ananas proaspăt
  • 150 ml.rom
  • unt topit cca.150 gr.
  • amestec de condimente : ghimbir ras, nucsoară,scorţişoară(câte puţin din fiecare dacă nu aveţi condimentul "All spice")
  • Glazură :
  • zahăr tos, mentă proaspătă ,coajă de lime

Mod de preparare

Se curăţă ananasul de coajă şi se taie bucăţi, se lasă în amestecul de rom ,ghimbir ras,nuscoară rasă,scorţişoară la macerat cca.20 min.

Ananasul astfel "macerat" se trece prin unt topit şi se înfige în ţepuşe pentru frigărui,după care se prăjeşte pe grătar,cam 2-3 min.pe fiecare parte.

Între timp într-un mojar zdrobiţi câteva linguri de zahăr cu menta proaspătă şi cu coaja de lime rasă.

Luaţi ananasul de pe grătar,tăvăliţi prin glazură şi...savuraţi! O minunăţie!

Bon appetit!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise