Friganele sau paine prajita cu ou si lapte. Reteta clasica de french toast

Friganele sau paine prajita cu ou si lapte. Reteta clasica de french toast, simpla, gustoasa si economica. Paine prajita cu ou si lapte, servita cu miere, sirop de artar, sirop de agave, fructe proaspete, scortisoara sau diverse gemuri. O reteta economica, pe placul intregii familii.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 felii de paine (preferabil paine veche de o zi)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1-2 linguri de zahar (optional)
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • miere/sirop de artar/sirop de agave
  • fructe proaspete
  • scortisoara
  • diverse gemuri

Mod de preparare

Taiati painea in felii, daca nu este deja feliata. Painea mai veche este ideala pentru ca absoarbe mai bine amestecul de oua si lapte.

Intr-un bol mare, bateti ouale impreuna cu laptele pana se omogenizeaza.
Adaugati zaharul (daca folositi) si praful de sare, amestecand bine pana cand zaharul se dizolva complet.

Inmuiati fiecare felie de paine in amestecul de oua si lapte, asigurandu-va ca este bine imbibata pe ambele parti. Aveti grija sa nu lasati painea sa se inmoaie prea mult, pentru a evita sa se rupa.
Incalziti o tigaie mare la foc mediu si adaugati suficient ulei pentru a acoperi fundul tigaii.
Cand uleiul este incins, puneti feliile de paine in tigaie si prajiti-le pana devin aurii si crocante pe ambele parti, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Transferati friganelele pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Serviti friganelele calde, presarate cu scortisoara, daca doriti.
Le puteti servi si cu diverse topping-uri, cum ar fi miere, gem, sirop de artar sau fructe proaspete.

Sunt delicioase cu gem de caise, jeleu de zmeura sau dulceata de coacaze rosii. Pofta buna!

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Mancare de rosii

Reteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise