Blatul alb:
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (rotunda, cu diametru de 24 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Blatul maro:
Se prepara ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao.
Mousse de cocos:
300 ml de lapte se pun la fiert, iar in momentul in care da in clocot se pun galbenusurile frecate cu zaharul la care sa adaugat amidonul si 50g lapte rece. Omogenizam si adaugam nuca de cocos apoi punem la racit.
Cand crema sa racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.
Crema ganache de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere. Dam la rece peste noapte pt a se intarii. Cand s-a intarit, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa pufoasa.
Asamblare:
Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecata cu zahar si esenta de rom.
Peste blatul alb, punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse`ul de cocos. acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece.
Enjoy!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise