Fondante de curmale cu cocos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare de curmale fara samburi
  • 1 pahar de nuca prajita
  • 100 gr de ciocolata amaruie 60% cacao
  • putin koniak sau liquer de fructe
  • 50 gr de cocus macinat

Mod de preparare

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem in robotul de bucatarie.

Adaugam nucile ciocolata taiata bucati si 2linguri de liquer sau koniak sau putin rom si macinam complet pana de vine o compozitie uniforma.

Pe o farfurie imprastiam cocos macinat luam din compozitie o lingurita buna ofacem ca o mingiuta si o tavalim prin cocus.

Le pastram intr-o cutie inchisa ermetic in frigider.

Se mentin pana la o saptamana.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise