Fondant

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • zahar 1 kg
  • glucoza100gr(eu am folosit miere )
  • apa500ml

Mod de preparare

1.se dizolva zaharul in apa

2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa

3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)

4.se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi

5.Daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna

6.se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece,se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca

7.se tableaza(amesteca) cu o lopatica...eu am folosit mixerul,pana se albeste

chiar daca se intareste nu e nici o problema ...pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie(eventual adaugati 2-3 lg apa rece)...il puteti amesteca cu cacao,cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l radeti prin razatoarea de lamaie.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise