Folamour

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de vin rosu de calitate
  • 30 g pudra de scortisoara
  • 30 g pudra de ghimbir
  • 8 g cuisoare
  • 8 g baton vanilie
  • 1 livra de zahar de trestie sau miere (cca 480 g )

Mod de preparare

Se adauga toate ingredintele in vin. Se ameseteca bine cu o lingura de lemn. Se lasa sa se odihneasca la intuneric, intr-un loc racoros. In a 10-a se strecoara si se pune in sticla. Se consuma impreuna cu persoana iubita.

Folamour inseamna in franceza veche (iubire nebuna). Folamour este o potiune magica renumita pe vremea regelui Ludovic XIV-lea.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise