Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj (eu am folosit o singura foaie)
  • 300 gr visine fara samburi
  • 30 ml apa
  • 1 banana(preferabil destul de coapta)
  • 6 lgte lichior cocos
  • sos afine
  • 3 lg zahar

Mod de preparare

Visinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic cat sa formeze un sos scazut.

Banana se curata, se taie in felii grosute.

Dam drumul la cuptor.

Aluatul de foietaj se taie in 6 patrate si se asaza in forme de mini tarte. Se umplu cu visine, cate doua feliute banana si se pune cate o lingurita lichior cocos.

Se coc la cuptorul incins, la foc tare, cam 15- 20 min. Se scot si se lasa la racit. Se orneaza cu sos de afine sau zahar pudra.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise