Foietaj cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 mere
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara macinata
  • 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Mod de preparare

Se scoate foietajul de la congelator si se lasa la dezghetat pe masa (atentie, nu se lasa sa ajunga la temperatura camerei)

Intre timp se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.

Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele scurse, scortisoara dupa gust si zaharul.

Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se taie patrate din aluat, se pune o lingurita de umplutura in mijloc, se pliaza si se inchide pe margine cu o furculita. Dupa ce se aseaza in tava se fac taieturi deasupra cu un cutit bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise