Aluatul se prepara dimineata, pentru ca in bucatarie sa fie racoare.
Se amesteca faina cu untul (untura) si galbenusurile si se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se pudreaza cu faina si se intinde pe tabla de prajituri in forma dreptunghiulara, apoi se impatureste in patru, adunandu-se catre mijloc mai intai marginile lungi, apoi cele scurte (laterale). Se lasa aluatul sa stea 15 minute la rece, apoi iar se intinde cu sucitorul pe tabla infainata si iar se impatureste in patru. Se lasa sa stea 15 minute, apoi iar se impatureste in patru. Dupa ultima pauza de 15 minute, se intinde intr-o foaie subtire si se aseaza in tava de prajituri (unsa si presarata cu faina). Se da la cuptor, la foc iute, pana ce este coapta pe jumatate.
Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul pudra si, cand e gata, se incorporeaza usor fructele spalate si bine zvantate. Se intinde spuma peste aluat si se da iarasi la cuptor, pana ce se rumeneste. Se scoate si se stropeste cu mana, cu putina apa rece, dupa care se mai pune la cuptor 2-3 minute. Se serveste calduta, taiata in bucati presarate cu zahar vanilat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise