Foi de dobos cu crema de ness

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru foi: 5 oua, 200g zahar, 2linguri ulei, 1/2 pachet praf de copt, 200 faina.
  • pentru crema: 250g margarina, 200g zahar pudra, 2 galbenusuri, 2linguri de ness, 2 plicuri zahar valinat.

Mod de preparare

Pregatesti folie asa: amesteci ingredientele de mai sus si faci o coca pe care o intinzi in 4 foi si le coci pe dosul tavii.

Pregatesti crema asa: freci margarina cu zaharul pudra, cu galbenusurile, cu 2linguri de ness si cu 2 plicuri de zahar valinat. Iei foaia si intinzi crema in mod egal pana la ultima foaie. Lasi deoparte prajitura si a doua zi o tai. Este o prajitura frageda, gustoasa si usor de preparat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise