Descopera reteta simpla de foi cu miere pentru prajituri! Potrivite pentru a fi umplute cu diverse creme: smantana cu nuci, vanilie, caramel, ciocolata sau gemuri. Perfecte pentru orice moment sau ocazie speciala!
Reteta de foi cu miere pentru prajituri o fac de ani buni si a ramas una dintre preferatele noaste. Foile cu miere se pot umple cu diverse creme: de smantana cu nuci macinate, de vanilie cu unt, de caramel, de frisca cu ness si nuci, de ciocolata, cafea sau diferite gemuri.
Foile se prepara foarte simplu. Punem pe foc toate ingredientele, in afara de faina, intr-o craticioara adanca. Fierbem la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata culoarea caramelului. Stingem focul si adaugam faina, apoi lasam la racit aluatul.
Apoi il imăpartim in 4 bucati si intindem 4 foi, presarand faina pe blatul de lucru. Le coacem pe dosul tavii, presarate cu faina sau acoperite cu hartie de copt. In 5-6 minute la 180 de grade Celsius, sunt gata, asa ca stati cu ochii pe ele.
Asezati-le pe un gratar sau un capac de lemn sa se raceasca. Ideal este ca suprafata sa fie dreapta, ele fiind moi cand le scoatem din cuptor, apoi devenind tari dupa racire.
Umpleti aceste foi cu miere pentru prajituri cu crema dorita si lasti-le la rece sa se inmoaie. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise