Foccacia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un cubulet drojdie (25gr.)
  • 500 gr. faina
  • 250 ml. apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
  • cimbru

Mod de preparare

Faina, drojdia si jumatate de lingura de sare se amesteca, incorporandu-se treptat apa calda. Se adauga 4 linguri ulei de masline si se framanta un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugati apa. Se framanta aluatul 10 minute, se intinde intr-o forma dretunghiulara, se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora intr-un loc cald.

Se incalzeste cuptorul la 230º C. Se inteapa aluatul din loc in loc cu degetele, se stropeste cu restul de ulei de masline, se presara sarea ramasa si cimbrul. Se da la cuptor 10 minute. Se micsoreaza focul la 190ºC si se mai lasa 20 de minute.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise