Foaie pentru pateuri - tip foietaj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 750gr. margarina
  • 300ml. apa minerala sau sifon
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingurita de otet

Mod de preparare

Se amesteca apa minerala cu zaharul, otetul si faina si se obtine un aluat potrivit de dens.Se inparte in 8 bucati. De asemenea se inparte si margarina in 8 bucati egale. Fiecare parte din aluat se intinde cat mai subtire posibil,peste care se intinde margarina cat mai bine de regula cu un cutit mai lung sau cu o spatula.Aluatul astfel uns se ruleaza ca o tigara dupa care se incolaceste obtinand o forma de melc.Dupa ce am rulat astfel toate cele 8 bucati,putem incepe sa intindem foaia pentru umplere.Se pune bucata de aluat in forma de melc in picioare pentru ca atunci cand intindem cu sucitorul foile formate prin rulare sa se aplatizeze si sa formeze foietajul.Acest tip de foietaj se poate folosi la forme de pateuri obisnuite sau pentru strudele cu umpluturi diverse(branza,carne tocata de vitel,ciuperci etc.)

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise