Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Merele se curata de coaja si samburi si se taie in rondele de cca 1 cm.
Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.
Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca, daca mai este nevoie, o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.
Am gasit aceasta reteta- postata de prietena mea Nadina- pe urmatorul link:
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html
Pofta buna!
Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de Sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise