Se spala bine dovleceii, se taie cateva fasii de coaja pe lung, care se aseaza pe fundul unui vas termorezistent, in forma de gratar. Intre patratele “gratarului” se pun in diagonala, lamele de ardei gras colorat (rosu, galben, verde). Se picura pe fundul vasului grasimea vegetala sau uleiul.
Dovleceii se taie apoi rondele si se fierb in apa cu sare, se scurg foarte bine de apa, dupa care se paseaza sub forma unui pure. Se bat 2 oua, se amesteca cu smantana sau frisca lichida, cu cascavalul light ras, sare, piper, nucsoara. Se rastoarna compozitia in vasul termorezistent si se incheie cu un strat de rosii decojite taiate rondele. Se presara cascaval ras light si se da la cumptorul incalzit in prealabil la foc iute. Se serveste cu partea cu gratarul din coaja de dovlecei in sus, sau cu cea de rosii, sau se intercaleaza
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise