Flan de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g branza de vaci
  • 5 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml smanatana
  • 100 g morcovi
  • 100 ml apa
  • 50 g martipan
  • 50 g suc de portocale sau de morcovi

Mod de preparare

Branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie si putin suc, dupa gust, se amesteca omogen. Se incalzeste gelatina inmuiata intr-o tigaie, se adauga 2 lg de branza, apoi amestecand continuu, se pune toata branza.

Se bate smanatana pt a obtine frisca si se incorporeaza in branza. Se spala cu apa rece pentru forme individuale si se umplu cu amestecul de branza. Se pun la frigider acoperite, pt minimum 3-4 ore.

Se curata morcovii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa. Se pastreaza cateva cubulete de morcovi, restul se amesteca cu martipanul si cu sucul de morcovi sau de portocale si se paseaza cu mixerul. Inainte de servire, se tin formele putin in apa fiarta, apoi se rastoarna pe farfurie. Se serveste cu sosul de martipan si se orneaza cu cateva bucatele de morcovi.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise