Fiptura de miel

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Fiptura de miel

Ingrediente

  • 8 bucati de carne de miel
  • 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • otet sau vin
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • sare
  • 1/2 morcov
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se prepara baitul(in zona mea asa se spune) inr-un castron.Adaugam otet sau vin alb,sare,ulei de masline,usturoiul taiat ,2-3 felii de lamaie,morcovul taiat rondele,patrunjelul taiat marunt,boabele de piper,frunzele de dafin ,sare si un pic de zeama de lamaie.Se amesteca totul bine si se adauga bucatile de carne de miel.Se incorporeaza bine bucatile de carne cu acest sos.Le lasam la macerat o noapte intreaga,acoperite cu folie.A doua zi pregatim friptura,scotand bucatile de carne din bait.Le scurgem bine de zeama,si eliminam boabele de piper care s-au lipt de carne.Le bagam la cuptor,le prajim in tigaie sau pe placa(in cazul meu),dupa placul fiecaruia.Se prajesc bine pe ambele parti,se mai adauga sare daca este necesar,si se servesc imediat cu salata sau alte garnituri .Noi am servit cu salata de rosii si ridichi si cu pastai verzi cu usturoi.Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise