File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

Ingrediente

  • ~250 gr orez
  • 3-4 bucati de peste file pangasius
  • delikat knorr
  • 1 cub knorr-legume
  • 1 cub knorr-gaina sau pui
  • ulei pentru prajit
  • faina
  • folie aluminiu

Mod de preparare

Pestele trebuie sa fie dezghetat bine.Fiecare bucata se taie in 2 sau 3 bucatele.Apoi se presara delikat pe fiecare bucata de peste.Intre timp se pune la fiert apa pentru orez,cam 2 cani de apa pentru aceasta cantitate de orez.In orezul care fierbe se pun ambele cuburi de la knorr .Orezul se fierbe in cateva clocote ,apoi se ia de pe foc ,se acopera cu un capac si se lasa asa cam 20 minute.Luam apoi pestele,il dam prin faina si il prajim pe ambele parti doar cat prinde crusta aceea putin maronie,nu l lasam sa se prajeasca in totalitate.Se ia apoi o tava ca pentru friptura sau cred ca se poate folosi si un vas de yena,se unge cu ulei si se intinde orezul pe toata suprafata tavii.Se ia pestele prajit si se pune peste orez incat sa acopere toata suprafata tavii.Apoi mai turnati ~ 1 cana de apa peste continutul tavii ,puneti folia stransa bine pe marginile tavii si bagati la cuptor ,la maxim 170 grade,pentru ~ 40-50 minute.Cand serviti se poate portiona exact ca o bucata de placinta,fara ca orezul sa se imprastie.Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise