Puiul:
Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet.
Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute.
Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta marinada.
Il acoperim si il lasam la frigider peste noapte.
A doua zi il scoatem din frigider, rupem o bucata de hartie de copt, asezam puiul pe hartie si il impaturim bine.
Il punem intr-o tava si il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25 de minute.
Piureul:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem intr-o cratita cu apa la fiert si cand incep sa clocoteasca presaram sare.
Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, punem putin lapte, unt, apoi ii zdrobim bine.
Ungem un vas mic de yena cu ulei.
Asezam piureul in vas, il nivelam, scoatem puiul din cuptor dupa cele 25 de minute, il punem peste piure si il apasam putin.
In jurul puiului punem kaizerul taiat bucatele, iar deasupra presaram cascavalul ras.
Dam vasul in cuptor, de data asta la o temperatura putin mai mare, pentru 15-20 de minute doar cat sa prinsa o usoara crusta.
Il scoatem cand este gata si se serveste cald.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise