File de peste cu rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
File de peste cu rosii

Ingrediente

  • Cantitatile sint pt.3 persoane.
  • -650-700 g file
  • -cca 600 g rosii(rondele,cu coaja)
  • -1 ardei dulce(rondele)
  • -1/2 ardei iute(rondele)
  • -1/2 legatura patrunjel(tocat)
  • -8-9 catei de usturoi(rondele)
  • -busuioc verde sau uscat
  • -1 lamiie
  • -sare,piper dupa gust
  • -3-4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tava,unsa,se pun jumatate din cantitatea de rosii;peste rosii se pune ardeiul dulce si iute.Se pune,apoi,usturoiul;se presara niste sare si piper.

Se pne apoi,patrunjelul si busuiocul.Se da la cuptor cca 10 minute.

Se scoate din cuptor si se pune(deasupra) fileul de peste(curat si presarat cu sare si piper),si restul de rosii.

Se pune niste sare si piper si zeama de lamiie.

Se da,iar,la cuptor cam 25 minute.Se serveste fierbinte,cu cartofi.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise