File de peste cu legume si cascaval

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5-6 persoane
  • -1 kg file de peste
  • -1 si 1/2 kg dovlecei
  • -150-200 grame cascaval
  • -1 tulpina telina
  • -1 ardei, dulce verde
  • -1 ardei,dulce rosu
  • -2-3 ardei iuti
  • -2 cepe
  • -6 catei (mari) de usturoi
  • -6 rosii,decojite
  • -marar,sare,piper dupa gust
  • -4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se taie rondele cca 500 grame dovlecei(din cele 1 si1/2 kg).Se prajesc f putin;se lasa,pe un servetel, special,sa se scurga uleiul.

Se taie patratele legumele:dovleceii(1 kg),ardeiul dulce,ardeiul iute(fara seminte si vinisoare),ceapa,tulpina de telina,rosiile;se amesteca bine.Se pune marar,sare,piper;se amesteca bine,se gusta.

Se pun intr-o tava,neunsa.Peste compozitia aceasta se pune fileul de peste(curat,sarat,pperat,acrit cu suc de lamiie).Deasupra pestelui se pun rondelele de dovlecel(prajite);se pun cca 4 linguri de ulei de masline,pe legumele(care se vad),din tava.

Se da tava la cuptor,cca 1 ora.Dupa asta,se scoate din cuptor,se pune cascavalul ras,deasupta rondelelor de dovlecel;se pune iar in cuptor;se lasa putin,doar pt.a se topi cascavalul.Se serveste fierbinte.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise