File de pangasius cu sos alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • * file de pangasius
  • * ulei
  • * faina
  • * sare, piper, oregano
  • Pentru sosul alb:
  • * ulei
  • * unt sau margarina
  • * lapte
  • * usturoi
  • * otet sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam pe ambele parti cu sare, piper, oregano si lasam 10 minute sa-si "traga sufletul" :).

Urmatorul pas este sa-l dam prin faina si sa-l punem in tigaie la prajit pana capata o crusta galben - maronie. Sfatul meu e sa nu folositi prea mult ulei, pentru ca fiind un peste gras va deveni nu foarte placut si va vor trebui cateva lamai pentru a departa senzatia de greata.

Sosul il preparam astfel: 2- 3 linguri de ulei se pun intr-un vas si se adauga untul, amestecand bine pana se topeste.

Cand untul s-a topit, luam vasul de pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam bine.

Punem inapoi pe foc si turnam lapte putin cate putin fara a ne opri din amestecat, pana cand sosul se leaga.

Lasam pe foc pana ce sosul capata consistenta dorita (depinde cum doriti sa fie: mai gros sau mai lichid). Aproape de final adaugam usturoiul pisat, 1-2 lingurite otet si potrivim de sare.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise