File de crap cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg. file de crap;
  • 500 gr. legume: broccoli, porumb, morcov, fasole verde,
  • 2 oua;
  • 200 gr. unt;
  • 50 gr. faina;
  • 100 ml. vin alb sec;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 100 gr. smantana;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Fileul de crap se spala sub jet de apa, se usuca bine in servete absorbante,se portioneaza,se pune intr-o tava unsa cu unt, se adauga vinul si se introduce la cuptor, timp de 5 minute, la foc potrivit.
Legumele se curata, se spala, se pun la fiert, intr-un vas cu o ceasca cu apa, adaugand primele cele care fierb mai greu,iar la sfarsit broccoli.
Cand legumele sunt aproape gata, se pune un cubulet de unt, se trag 5 minute in unt si se dau deoparte, avand grija cum mestecam sa nu se sfarme broccoli.
Daca nu vrem sa fie trase in unt, dupa ce fierb, legumele le punem imediat in apa rece, preferabil cu cuburi de gheata, sa stopam brusc fierberea si sa isi pastreze culorile vii.
Se pregateste un sos din 50 grame unt, o lingura de faina, smantana, sare, piper, patrunjelul taiat fin, care se fierbe cca 5 minute la foc mic, pana se ingroasa.
Intr-un vas tremorezistent, uns cu putin unt, se pun legumele, deasupra se pune pestele, se adauga sosul peste preparat si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 4-5 minute, pentru gratinare.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise