File de biban rosu in sos de vin alb

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 fir subtire de praz
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov, 2 cepe frantuzesti (hasme)
  • 600 g file de biban rosu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare si piper macinat
  • 100 g mazare boabe
  • 1/8 l de vin alb sec
  • 1 cub pentru supa de peste diluat in 400 ml apa
  • 1 galbenus, 50 g unt
  • 125 ml smantana pentru gatit
  • 1 fir de hasmatuchi pentru decor

Mod de preparare

1-se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.Prazul, morcovul si dovlecelul se spala si se curata, iar apoi toate legumele se taie in fasii subtiri.Se curata ceapa frantuzeasca si se taie in cubulete mici.Pestele se spala bine, se usuca prin stergere, iar apoi se freaca cu sucul de lamaie, sare si piper.

2-se incalzeste jumatatea din cantitatea de unt intr-un vas termorezistent, apoi se adauga ceapa si se prajeste pana se moaie.Se adauga legumele pregatite si mazarea si se caleste totul 1 minut.Se aseaza fileurile de peste pe patul de legume, iar deasupra se toarna vinul si apa in care s-a dizolvat cubul-condiment pentru supa de peste.Se presara deasupra restul de unt.

3- vasul se tine la cuptor timp de 15 minute, la 200 grade C, iar apoi se scoate si zeama lasata se strecoara intr-un vas mic.Pestele si legumele se mentin calde.

4- se fierbe zeama strecurata neacoperit pana cand scade la jumatate, dupa care se ia de pe foc.Se bate galbenusul cu smantana pentru gatit si se adauga peste zeama de baza.Amestecul obtinut se toarna peste peste si legume, se presara frunze de hasmatuchi si se serveste imediat.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise