Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit intr-o tigaie cu ceapa care se lasa sa se inabuse 5 minute singura si putin ulei. Se lasa sa se prajeasca ficateii pe ambele parti si cand sunt aproape gata se sareaza, se pipereaza si se adauga vinul si sucul de rosii.
Se lasa 10 min sa scada vinul si se tin la cald. Intre timp se spala cartofii si se pun la fiert 10 min in apa clocotita.
Dupa ce au clocotit, se scurg si unul cate unul se invelesc in hartie de aluminiu si se pun intr-o tava care se da la cuptor timp de 1 ora.
Usturoiul se curata, se piseaza cu putina sare si se face un mujdei. Se adauga ulei putin cate putin si se amesteca intr un singur sens, exact ca la maioneza. Se dilueaza cu putina zeama de lamaie si cine doreste si cu putina apa minerala.
Ficateii se servesc cu mujdei de usturoi iar cartofii se taie in jumatate si se pune putin unt si sare.
Daca este si mamaliga merge de minune.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise