Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele, se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie. Se scurg - apa de fiert se pastreaza - si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii. - Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper. - Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori. Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume. - In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei. Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise