Ficatei de pasare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de pasare

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare;
  • 2 cepe rosii;
  • 4 catei de usturoi;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • o lingura de faina;
  • un pahar de apa;
  • 2 lingurite de boia;
  • sare si piper;
  • frunze de patrunjel.
  • Garnitura de cartofi piure sau mamaliguta.

Mod de preparare

Se pun la prajit ficateii in putin ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Se lasa la prajit cca 30 de minute, completandu-se din cand in cand cu putin vin alb (sau apa pentru cine nu doreste vin). Cand ficateii sunt gata, se pune o lingura de faina si un pahar de apa, se condimenteaza cu boia, piper si sare, si se mai lasa la prajit inca 10-15 min. Apoi se adauga patrunjelul tocat.

Ficateii de pasare se pot servi fie cu mamaliguta, fie cu cartofi piure.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise