Ficat venetian

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vitel,
  • 2 linguri de unt,
  • 4 cepe albe mijlocii,
  • taiate ineluse,
  • 200 ml vin alb sec,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • alte 2 linguri de unt,
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata de pielite si se taie in felii foarte subtiri. Se acopera si se pune deoparte.

Se incinge untul intr-o tigaie cu fundul gros, se pune ceapa sa se caleasca. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, 15 minute. Se amesteca intruna si daca este nevoie se mai adauga apa, pentru ca ceapa sa nu se usuce. Se condimenteaza cu sare si piper. Se muta ceapa pe o farfurie si se tine la cald. Tigaia se sterge cu hartie absorbanta.

Se pune restul de unt sa se incinga pana devine maro deschis. Se prajesc bucatile de ficat vreme de un minut, la foc puternic. Se intorc o data pe partea cealalta.

Bucatile de ficat se pun pe ceapa prajita si se decoreaza cu patrunjel tocat.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise