Ficat in stil Venetian

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru doua persoane:
  • - ficat de vita sau de porc 300 gr
  • - ceapa alba - e mai dulce - 2 buc. medii
  • - ulei de masline sau de fl. soarelui ptr. prajit
  • - unt 30 gr
  • - otet 2 linguri
  • - sare, piper dupa gust
  • - patrunjel proaspat

Mod de preparare

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind se inmoaie circa 20 minute.

Taiati ficatul in fisii subtiri de circa un cm.

Cind ceapa este gata o scoateti pe o farfurie si in uleiul ramas puneti untul, ficatul si doua linguri de otet.

Pentru ficatul de vita prajiti doar 5 minute altfel se intareste, cel de porc 7/8 minute.

Puneti ceapa peste ficat in tigaie, puneti sare, piper si patrunjel, amestecati bine si serviti cald, cu mamaliga daca va place.

Puteti orna cu felli de lamiie daca va place.

Este o reteta tipica din zona Venetia, foarte cunoscuta in toata lumea, originea ei fiind romana, cind se gatea cu smochine ca sa-i ia gustul amar. Cu timpul smochinele au fost inlocuite cu ceapa dulce.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise