Mãghiranul ( Origanum majorana) este originar din Orient, a fost introdus în Europa, in perioada Evului mediu; în prezent foarte apreciat în bucãtãriile grecesti si italiene...poate substitui oregano cu succes deoarece are aromã asemãnãtoare, dar, o aromã mai intensã... În bucãtãria portughezã se utilizeazã des în combinatiile cu Ierburi de Provence( carne de porc,oaie, pesti, sos de tomate, pizza, pâine...aromatizarea uleiurilor si oteturilor) si Za"atar( brânzeturi) în Tãrlie Arabe; combinã excelent cu boiaua dulce! În Portugalia este folosit de biserica catolicã si la ceremoniile religioase din perioada Pastelui.
1)Ficatul se pune la prãjit în putin ulei de mãsline, împreunã cu foile de dafin si usturoiul feliat.
Dupã ce îsi schimbã culoarea se stropeste cu o ceascã micã de vin alb si se pune capac.
2) Dupã ce sa evaporat vinul, se condimenteazã cu sare, piper,boia si mãghiran, se mai lasã putin sã se îmbine aromele.
Se serveste fierbinte, eu am preferat cartofi natur pt. garniturã.
Poftã bunã:)
Referinte:
pt.wikipedia.org/wiki/Manjerona
www.culinaria.weblog.com.pt
www.hortaemcasa.com.br
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise