Se pune ficatul de gasca in lapte o ora. Incingeti untura de gasca si rumeniti ficatul dupa ce l-ati sarat, apoi adaugati boabele de piper si ceapa tocata julien. Cand ceapa s-a rumenit adaugati o mica cantitate de vin si un pic de apa.Acoperiti oala si lasati sa fiarba innabusit,daca este necesar mai adaugati vin.Cand ficatul este facut, puneti in cuptorul incins la temperatura medie.In timp ce se rumeneste , ungeti-l periodic cu zeama lasata si rasuciti mereu, de pe o parte pe cealalta parte, pana se va intrepatrunde bine ficatul(atentie sa nu se usuce).Puneti ficatul la rece pana se raceste bine de tot.Apoi se taie felii cu un cutit foarte ascutit, care se baga in apa fierbinte inainte de a-l taia, ca sa alunece mai bine.Folositi inele de ceapa ca o decoratie a feliilor de ficat.Incingeti untura ramasa, adaugati paprika si scurgeti peste feliile de ficat.Decorati farfuria cu felii de ardei si rosii si se serveste cu cartofi natur.
Multa persoane prefera ficatul cu usturoi. De aceea este mai practic sa serviti felii de paine prajita cu catei de usturoi alaturi, pentru cei care doresc sa poata sa-si frece feliile de paine cu usturoi. Se spune ca, ce ramane in tigaie este considerata o baza foarte gustoasa pentru sandwichuri. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise