Fiamminga

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 100g apa
  • 100g lapte
  • 1 pachetel de drojdie proaspata sau aproximativ 25-30g
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • un varf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • Pentru pus deasupra aluatului:
  • 50g unt si 100g zahar vanilat sau zahar brun

Mod de preparare

Aluatul ar fi cel mai bine sa il faceti in masina de paine, eu asa l-am facut.

Am dizolvat drojdia in laptele amestecat cu apa calda si le-am pus in masina, apoi am adaugat si celelalte ingrediente. Cand e gata aluatul, il intindem si il punem in tava, lasandu-l sa isi dubleze volumul ( cam o ora), apoi, dupa ce si-a dublat volumul rupem cubulete mici din cele 50 gr unt,facem niste gaurele in aluat si asezam untul rece de la frigider in ele.Pudram intreaga suprafata cu zaharul vanilat sau zaharul brun ( eu am folosit zahar vanilat) si bagam in cuptorul preinacalzit pentru 10 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise