Fazanul eu îl fierb în Kuktă (adică vasul de fierbere sub presiune) împreuna cu morcovii, păstârnacul și ceapa și adaug apă cât să acopere generos tot conținutul fazanului din Kuktă.
Pe foc mic (se micșorează flacăra, după ce supapa vasului a intrat în funcțiune) fierbem fazanul circa 1 oră și 30 de minute.
Scoatem fazanul și-l punem la scurs. Supa obținută o păstrăm. E nevoie și la sosul pentru preparat, dar și pentru o supă delicioasă de fazan.
Gutuile spălate, le tăiem felii.
Tranșăm fazanul în bucăți clasice: pulpe, aripi, piept. Le dăm cu sare, piper și boia bulce.
Încingem 2 tigăi cu unt și ulei de floarea soarelui. Întruna adăugăm gutuile iar în cealaltă bucățile de fazan.
După ce toate astea au fost rumenite frumos (la gutui ar trebui un pic mai mult să le țineți la prăjit, pentru a deveni crocante și cine dorește, ar putea să pună și puțin coniac peste ele!), le aducem pe toate întrun singur vas (tigaie).
Supa de fazan care am pus-o deoparte pentru preparat, o să o amestecăm cu amidonul dizolvat în apă. Pentru că vrem să facem un sos gustos și mai gros.
Turnăm supa de fazan peste aranjament. Punem tigaia dinnou pe foc (mic de data asta) și lăsăm să fiarbă ușor, până ce supa se îngoașă ca să formeze sosul dorit. Eu am îngroșat sosul mai mult, că așa îmi place!
După ce ați obținut sosul dorit, montați preparatul în farfurie.
Eu am folosit o bucată de piept și un copănel de fazan, am adăugat gutuile, sosul iar peste gutui am presărat un praf de scorțișoară!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise