1.Puiul de spala si se pune la fiert intreg,cu tot cu pielita ca sa se lase un pic de grasime in supa.
2. Se fierbe la foc iute apoi se aduna spuma si se lasa la foc potrivit.
3.Dupa adunarea spumei se adauga ceapa taiata in 4,morcovul taiat in doua,lime-le uscate si intepate un pic cu cutitul si restul de condimente.
5. Se lasa la fiert inca 40 de minute,aproximativ,si cand carne incepe sa se adune de pe oase,opriti focul,dati la o parte si strecurati supa sa fie limpede,iar carnita de pui o faceti fasi fasi si lasati sa se raceasca.
5.Orezul basmati se masoara 3 pahare,se da in 4-5 jeturi de apa rece,pana iese albeata din el,si se mai lasa la innmuiat inca 5-10 minute,dupa care se scurge de apa.
6.Optional,se poate pune, in orez,innainte de fierbere,aceleasi condimente ca la fiertura de pui,insa atentie la cantitate. Daca nu ,atunci va rezumati doar la condimentele din supa.
7. Intr-o oala,de preferinta din teflon,puneti 1-2 linguri de untura Ghee,sau 2-3 linguri de ulei de masline,o ceapa mica maruntita si o caliti,apoi adaugati orezul basmati si foarte usor,cu o furculita sau o spatula de lemn mai bine,amestecati orezul cu ceapa si uleiul.Doar 2-3 minute dupa care imediat..
8.Masurati 6 pahare de supa,acelasi cu care a-ti masurat orezul basmati.Adaugati peste orez,lasati foc mic..pentru moment..
9.3 Linguri de ulei de floarea soarelui incins bine si adaugati fideluta foarte fina si un pic faramitata.Se tine pe foc cat se prinda o culoare brun/aurie.
10.Ridicati focul la orez,adaugati fideluta cu tot cu ulei,atentie o sa sara un pic dar nu foarte mult.Amestecati cu spatula,lasati la foc iute vreo 5 minute,si cand incepe apa sa se retraga si orezul sa se umfle,focul foarte foarte mic,acoperita oala cu un capac si,,,,supravegheat inca vreo 10 minute sa nu se lipeasca.
11.Davca vi se pare ca orezul mai trebuie fiert,adaugati foarte putina supa si cu spatula de lemn treceti prin orez,fara al mixa precum pilaful.
12.Cand orezul este gata,opriti focul dar lasati acoperita oala.Carnita de pui se face fasi la fel si pieptul,nu se taie cu cutitul,doar se aduna cu mana carnea de pe oase.
13.Intr-un castron se pune iaurtul,cu usturoiul pisat,un praf de sare si menta uscata si sfaramata in palme.Omogenizati si dati deoparte.
14.In cuptorul incins innainte la 200 de grade,puneti intr-o tava lipia,pe care a-ti taiat-o patratele(eu folosesc o foarfeca de bucatarie,nu mai ma complic cu tocatorul si cutitul),dati un strop de ulei de masline deasupra si apoi cam 10 minute la 180 de grade lasati lipia sa devina un pic crocanta.
15. Intr-o tava mai mare adaugati lipia,puneti un pic de supa daca a mai ramas,(sau amestec la minut de apa fiarta cu un cub maggi),puneti carnea de pui,apoi orezul pe deasupra,inca un pic de supa,si la final iaurtul cu usturoi.
Daca doriti puteti adauga,patrunjel si seminte de pin si migdale prajite pe deasupra.
Aceasta mancare se serveste imediat datorita lipiei,nu mai are acelasi gust daca lasati pentru a doua zi.
Pofta buna si sper ca explicatia este destul de ampla si pe intelesul tuturor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise