Inainte de toate: daca doriti sa folositi boabe de naut uscate, le fierbeti impreuna dupa care jumate de cantitate o faceti crema si cealalta jumatate le pastrati boabe.
Un mic sfat...eu niciodata nu sarez boabele cand fierb, deoarece raman cam tari, dar sarez dupa ce au fiert.
Nu uitati sa adaugati chimen la fierbere.
Si o a doua varianta va puteti folosi de boabe de naut conservate si deasemenea si crema de naut prepara gata.
- fac un mujdei din usturoi si patrunjel.
- painea libaneza o bucatesc cu mana,nici prea mare nici prea mica, o pun in vas de pirex sau ceramica, torn peste ea zeama primita dupa fierberea nautulu,sarata si cu chimen. Las cam vreo 10 min ca bucatelele de pine sa absoarbe toata zeama,dupa care pin crema de naut si amestec bine, se va primi aproape ca o crema.
- intre timp se prajeste carnea tocata mascat in ulei pina cind se rumeneste foarte bine,se pune o lingurita de chimen si se sareaza dupa gust, dupa dorinta puteti s-o tineti ceva extra timp sa devina putin uscata,scot carnea, dar las putin ulei in care sa prajit carnea pentru a praji migdalele, le prajesc pana se auresc.
- peste masa cremoasa groasa obtinuta din painea libaneza si crema de naut pun si boabele de naut,deasupra carnea prajita bine.Se presoara migdalele prajite si la urma se presara cu mujdeiul din usturoi si patrunjel pregatit mai devreme.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise